Engweg 8f, 3882 AL Putten

Dry needling

Dry needling in Putten

Heb jij last van hoofdpijn wat vaak opspeelt na een lange dag werken (achter de pc)? Door langdurig in eenzelfde houding of juist in een verkeerde houding te zitten, kunnen spierknopen ontstaan. Deze spierknopen kunnen leiden tot vervelende hoofdpijn en andere klachten.

Door lang in een verkeerde houding te zitten, zien wij bij Bont Fysiotherapie in Putten een toename van nek- en rugklachten. Spierknopen, welke ook wel triggerpoints worden genoemd, vanuit de nek kunnen een grote rol spelen bij deze nek-, rug- en hoofdpijnklachten.

Gelukkig kunnen wij je helpen. Door te behandelen met onder andere dry needling pakken we deze spierknopen doelgericht aan. Met dry needling kunnen we de spierknoop aansturen om te ontspannen. Daarbij neemt de uitstraling vanuit deze spierknoop ook direct af. Vaak passen wij dry needling toe in combinatie met andere behandelingen.

Onze specialist Judith helpt je graag om deze klachten te behandelen.

Lees meer over dry needling:

‘Dry needling is misschien nog niet zo bekend, maar gebruiken wij en andere fysiotherapeuten het erg vaak in de praktijk. Maar wat is het dry needling nou eigenlijk?

Door drukverandering ontstaat er een verhoogde belasting in een spier. Wanneer dit langer aanhoudt, ontstaat er een verharding in de spier. Dat noemen we ook wel een spierknoop. Het gevolg van een spierknop is dat je minder vrij kunt bewegen en last of uitstraling naar een ander spiergebied ontstaat.

Wanneer er een dunne naald in de spierknoop wordt geprikt, spant de spierknoop reflexmatig samen. Na het flink aanspannen, ontspant de spierknoop zich en vermindert de spierverharding. De doorbloeding in het gebied neemt toe. Doorbloeding is goed. Dat zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen uit de spierknoop worden verwijderd. Zo wordt het herstel versneld van de spier waarin de klachten zich bevinden.

Het lichaam heeft even de tijd nodig om afvalstoffen op te ruimen. Dry needling geeft daarom vaak nog een wat zeurende na-reactie. Wel merk je meestal gelijk verlichting en dat maakt het een effectieve behandeling. Wil jij ook graag snel van die aanhoudende spierklachten af?

Maak dan snel een afspraak!